home . about . Others . panduan wapkiz
Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia
19-11-20 (03:46)

Borobudur mangrupikeun candi Budha Mahayana abad ka-9 di Kabupaten Magelang, henteu jauh ti kota Muntilan, Jawa Tengah, Indonesia. eta candi Budha pangageungna di dunya. Kuil ieu dibagi kana salapan platform anu ditumpuk, genep pasagi sareng tilu bunderan, ditutupan ku kubah tengah. Dipapaesan ku 2.672 panel relief sareng 504 patung Budha. Kubah tengah dikurilingan ku 72 patung Buddha, masing-masing dumuk di jero stupa kerung. Diwangun dina abad ka-9 nalika kakuasaan dinasti Sailendra, desain candi nuturkeun arsitektur Budha Jawa, ngaharmoniskeun ibadah karuhun asli Indonesia sareng konsep Budha pikeun ngahontal Nirvana. Kuil ieu nunjukkeun pangaruh seni Gupta nunjukkeun pangaruh India di daerah eta, nanging aya cukup adegan aslina sareng unsur anu kedah diadaptasi pikeun ngajantenkeun Borobudur unik basa Indonesia. Tugu mangrupikeun tempat ibadah pikeun Buddha sareng tempat ziarah pikeun umat Budha. Perjalanan haji dimimitian ti dasar tugu sareng nuturkeun jalur di sakuriling monumen, naek kana puncak ngalangkungan tilu tingkatan simbolik kosmologi Budha: Kamadhatu (dunya kahoyong), Rupadhatu (dunya wujud) sareng Arupadhatu (dunya teu aya wujudna). Monumen ieu nungtun jamaah haji ngalangkungan sistem tangga sareng koridor anu ekstensif kalayan 1.460 panel narasi dina tembok sareng balustrades. Borobudur nunjukkeun salah sahiji ensembel relief Budha panggedena sareng paling komprehensif di dunya. Candi Borobudur : Peninggalan Nabi Sulaiman Di Tanah Jawa Indonesia?

Bukti nunjukkeun yen Borobudur diwangun dina abad ka-9 teras ditinggali saatos pangaruh anu ngirangan karajaan Hindu di Jawa dina abad ka-14 sareng konversi Urang Jawa kana Islam. Pangetahuan di dunya ngeunaan ayana na dirintiskeun dina 1814 ku Sir Thomas Stamford Raffles, teras penguasa Inggris di Java, anu dicarioskeun tempatna ku urang Indonesia asli. Borobudur ti saprak eta dilestarikan ku sababaraha restorasi. Proyek restorasi pangageungna dilaksanakeun antara taun 1975 sareng 1982 ku pamarentah Indonesia sareng UNESCO, dituturkeun ku daptar monumen salaku Situs Warisan Dunya UNESCO. Borobudur mangrupikeun candi Budha panggedena di dunya, sareng pangkat sareng Bagan di Myanmar sareng Angkor Wat di Kamboja salaku salah sahiji situs arkeologis panggedena di Asia Tenggara. Borobudur tetep kasohor ku haji, sareng umat Budha di Indonesia ngarayakeun Dinten Vesak di tugu. Borobudur mangrupikeun tempat wisata anu paling sering dianjang di Indonesia. Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia.

0 comment of posting Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia
169

no comment
» Alasan Tepat Membeli Mobil Bekas
» Daftar BBCode Wapkiz
» Game Android Olahraga Sepakbola
» Kemasyhuran Candi Borobudur Di Mata Dunia
» Lahirep FE Stluda
Name:

Comment:

Smilies List
online: 0 | hits: 137x
© pvlcms